Planlægningsafhængighed

2020-01-22

ANOREKSI som PLANLÆGNINGSAFHÆNGIGHED - TRÆNINGSAFHÆNGIGHED

Nedenstående kan sidestilles med den træningsafhængighed, der er omtalt i et forskningsprojekt ved Center for Spiseforstyrrelser, ved Odense Universitets hospital med titlen:

"BESAT AF TRÆNING" med undertekst "Når sund motion bliver til skadelig afhængighed" udført af Mia Beck Lichtenstein

Planlægningsafhængighed kan ende med diagnosen anoreksi/ ortoreksi, hvis den ender på lægens bord, og i værste fald med indlæggelse og sondelægning til følge. Herefter vil personen blive afhængig af sulten som det bedste middel mod den uforløste angst, som det hele tiden har været målet ikke at mærke.

Symptomer

1. Tænker kun p: at planlægge næste måltid. Det er det vigtigste i din dagligdag, i dit liv, og alt andet sættes til side.

2. Mængde og minimering af din mad giver anledning til konflikter mellem dig og din familie. 

3. Du bruger madplanlægning som et middel til at ændre sindsstemning, f.eks. for at få et kick, slippe væk o.s.v. 

4. Du har med tiden øget omfanget af madplanlægning i din dagligdag. Det går ud over dit sociale liv, familielivet, skolearbejdet og frem for alt muligheden for at kunne koncentrere dig i dagligdagen og dermed fravalgt et sundt og fremadrettet ungdomsliv. 

5. Du bliver humørsyg og irritabel, hvis nogen blander sig i din madplanlægning, hvis du ikke får mad til DIN planlagte tid o.s.v. 

6. Hvis du øger omfanget af mad, ender du med at indtage lige så lidt som før. 

7. Du planlægger at spise mindre og mindre p: trods af din trætte krop og det konstant lave blodsukker, og alle advarsler om et elendigt liv er du i en udsultet krop i stand til at ignorere.

Krogagerggard\ 2018

Copyright © Krogagergaard