Sirene

2020-05-03

Læst på forsiden af SIRENE februar 2002:

HAR DU MISTET KONTROLLEN: VÆLG EN SPISEFORSTYRRELSE".

Sirene er et norsk feministisk alternativ til de traditionelle ugeblad, der udkom på dansk i perioden 2001 - 2011.

Det kan ikke undre!

Med en diagnose spiseforstyrrelse er mit jeg byttet ud med en måde at løse et problemerne på. "Maden", sulten, tager magten over menneskelige værdier. Jeg har kontrollen , jeg er over dig i spisesituationen, Jeg vinder, når jeg spiser mindre end du vil have, at jeg skal. Jeg er den evige vinder. Dit nederlag vil altid blive min sejr. Jeg går efter din uvidenhed om mine nyerhvervede værdier i min erhvervede diagnose anoreksi. Jeg er nu taber på den seje måde. Se bare anoreksiens glade profiler i medierne. Hun er et eksempel, som mange er nødt til at gå efter, når diagnosen er opnået. Det nye kompas

Ingen kan stoppe mig i min "sejrsgang" mod bunden. Bunden er toppen, som man kan og må gå efter: bunden = døden. Alt er nu væk. Jeg er ikke eksisterende som menneske længere.

Der er ikke tal på, hvor mange der er gået i den planlægningsfælde, også kaldet "anoreksifæl-den". Bare et lille vink, opråb, om, hvad en spiseforstyrrelse handler om, er nok for den enkelte, der "indfanges" i denne ukendte, tomme verden uden følelser og vender ikke frivilligt tilbage. De bliver levende døde. Se figuren "Efterlysning".

At flirte med maden starter som et eksperiment og ender med døden. Unge går til kanten, og mange tager et ekstra skridt ud over kanten - ind i ukendte "universer" i hjernen - væk fra det kendte - væk fra følelsernes ubehag, - skamfølelsen - angst og ansvar for eget liv og selvforskyldt taberopfattelse. Det er en undgåelsesreaktion, der lukker ned, når de hører og ser noget ubehagelig.